Iskopajte ih sve!


Jedan stari vic koji sam davno video na nekom hrvatskom sajtu priča o tome kako su Hrvat, Bosanac i dva Srbina otišli na Mesec. I dok se prva dvojica prepiru zašto je Mesec hrvatski ili bosanski, Srbin vadi pištolj ubija drugoga i kaže, gde su srpska groblja, tu su srpske zemlje.

Bizarno, ali u duhu toga je novi šizofreni poduhvat svetovnog i duhovnog zemlje Srbije, prenos urne (i urnisanog) Nikole Tesle iz muzeja u hram Svetog Save. Moja prva reakcija je bila na vest: ovi se zajebavaju. Već druga reakcija je bila, vreme je izbora, treba iskopati nekog novog i prekopati negde drugde, to je već postalo unosno. Sve je počelo devedesetih iskopavanjem i prikazivanjem lobanja nesrećnika mučenih i ubijenih u Drugom svetskom ratu, čije kosti su tavorile u jamama širom Hercegovine. Onda je nacionalni sport vlasti tih godina bilo masovno zakopavanje, istina nedela koje je ta vlast počinila, hladnjače, Batajnica i tome slično.

U duhu demokratije, došlo do jačanja nekrofilske struje. I počelo je sa Karađorđevićima, svi koliko ih ima, iako je npr jedan od njih tražio da ga niko ne pomera. Onda je prekopan i Slobodan Jovanović, isto tako protiv njegove želje. Ko vas jebe. što ste umirali. Kapiram da je Tesla znao šta čine sada, ne bi umirao, u inat izborima marta 2014. godine. Da se razumemo, podjednako mislim da je glupo da njegova urna bude i u muzeju sa ostalim eksponatima, malo vise nego bizarno je.

Mislim da patrijarh, Siniša Mali i Zorana Mihajlović nikada nisu bili u muzeju Nikole Tesle. Nema veze, saznaće dok ga budu prenosili, a onda budu ovenčani nekim srpsko-srpskim ordenom.

Ova fešta zaista podseća na scene iz filma „Maratonci trče počasni krug“ kad Bata Stojković preti: „Iskopaće tebe Bili, ja ti kažem!“.

Vic sa početka je u potpunosti istinit u ovom slučaju. Da je Tesla kojim nesrećnim slučajem ostao u Srbiji, verovatno ne bi dogurao više od običnog kalfe, u Srbiji do srži korumpiranoj, gde su vlastodršci držali unosne monopole, kraljevi se rasipali lovom, a običan narod krvario u ratnim poduhvatima (napadnite me što blatim svetu srpsku istoriju, ali gaće su krvarili obični seljaci i nosili teret poreza a ne deca bogataša), vlade se smenjivale, vladalo nazadnjaštvo.

Ukoliko slučajno ne bi poginuo kao dvadesetogodišnjak u nekom od ratova protiv Turaka ili protiv Bugara, Tesla baš ne bi imao neke velike šanse. Možda uvučen u kružok mladih sa levičarskim idejama, vratio bi se poplavelih leđa ili robijao koju godinu zbog uverenja. Teško je očekivati da bi mogao bilo gde u industriji da se zaposli tada.

Ne pištem ovo da bi pljuvao po Srbiji. Ali za života Tesla je proveo 30 sati u Srbiji. Koliko je poznato tom prilikom nije otišao u crkvu na molitvu, već je održao govor studentima. Tesla je prvenstveno bio čovek znanja, jedan od najsvetlijih umova čovečanstva, stavljati Teslu pod skute crkve zarad veće posećenosti hrama na Vračaru je beskrajno licemerno i bezobrazno, bar prema mrtvom Tesli, a i prema svima nama koje godinama zajebavaju u zdrav mozak.

O Tesli je napisano dosta besmislica i podmetačina, svako ko je mogao, gledao je da ga mistifikuje i na njemu zaradi koji dinar. „99% sranja koja kažu da sam rekao, ja nisam rekao, uključujući i ovo!“ bio je mem sa likom Albertom Ajnštajna koji najbolje opisuje ovo ludilo. Tekst zaveštanja Stefana Nemanje je takođe podmetačina u patriotske svrhe („Čuvaj čedo moje jezik…“), ali i korišćenje slike Uroša Predića gde dečak plače nad grobom majke u propagandne svrhe.

Što se mene tiče ja proturam sledeću verziju: 

Tesla bio pripadnik male budisticke skupine koja se opijala opijumom. Postoji zabeleženo da je Tesla posetio budistički hram u Beogradu i tom prilikom meditirao sa skupinom budista. Posle smrti, njegov rodjak je želeo da sakrije ova dokumenta, izmedju ostalog i njegov točak za molitvu koji je Tesla svakodnevno vrteo i uz OM dolazio do svojih transcedentalnih otkrića. Pravda za Teslu da se premesti urna na splav gde se nalazi Buda, sa leve strane Save!

tesla budista

Tesla u budističkom hramu u Beogradu

Iskopajte, iskopajte ih sve. Prekopavajte grobove, premeštajte ih i na mesto njih pravite parkove. Otvorite ministarstvo za rasejane srpske grobove umesto ministarstva dijaspore. Samo provereni nacionalni nekrofili bez partijske knjižice imaju pravo zaposlenja. Za početak plato kod hrama na Vračaru zasejati velikim Srbima, a onda širiti plato svim mogućim mrtvim Srbima, ako teritorija Srbije bude mala za mrtve Srbe, raširiti životni prostor za mrtve na teritoriju velike Srbije koja će obuhvatati sve srpske grobove. Poslednji koji umre neka sebi zapali sveću. Jedina Srbija je mrtva Srbija! Ovoj zemlji ste najbolji mrtvi, a dobro se zna, mrtva usta ne govore! Od živih samo muke, na sve se bune, mrtvi su poslušni, čak su i na biračkim spiskovima, neki od njih i glasaju. Srbija zemlja mrtvih! Svi Srbi na jednom mestu, da se slože i groblja umnože!

Na veliku radost nekrofilske patriotske struje, broj mrtvih Srba je daleko veći od živih. Prirodna nužnost je da će odliveni mozgovi devedesetih rasutih po svetu, jednog dana morati pod zemlju, a tada će se pojaviti patriotski dušebrižnici da ih vrate pod skute iz kojih su ih isterali. I ne zaboravite: gde su srpska groblja, tu su srpske zemlje!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s